دانشجویان محترم در دو مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری مشغول تحصیل در این دانشکده هستند
دانشکده شیعه شناسی، از سال ۱۳۹۰ جذب دانشجو در دوره دکتری شیعهشناسی و از سال ۱۳۹۲ جذب دانشجو در دوره دکتری تاریخ تشیع اثناعشری را در دستور کار قرار داد.
این دانشکده تا سال تحصیلی 97 ـ 96، با حضور یازده عضو هیئتعلمی و هفده استاد مدعو، 546 دانشجو را در مقطع کارشناسی ارشد و 196 دانشجو را در مقطع دکتری تحت آموزش داشته است. شایان ذکر است از این تعداد 214 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 22 دو نفر در مقطع دکتری تا کنون فارغ التحصیل شده اند.
دلایلی که می تواند، وجه تمایز این دانشگاه نسبت به دانشگاه های دیگر باشد و دانشجویان را برای تحصیل در این دانشگاه و دانشکده شیعه شناسی ترغیب کند، می تواند موارد ذیل باشد:
نخست: از آن جهت که رشته ی شیعه شناسی برای کسانی که این دانشگاه را تاسیس کرده اند و در جهت تقویت و گسترش آن تا کنون کوشش کرده اند، از اهمیت ویژه برخوردار بوده است، لذا ایشان دانشکده ی شیعه شناسی را متمایز از دیگر دانشکده ها تاسیس کرده اند. امتیاز تاسیس دانشکده ی مستقل با عنوان «شیعه شناسی» این است که تحت این عنوان کلی می توان رشته ها و گرایش های جزئی تری را تعریف و تصویب کرد و نسبت به جذب دانشجو برای آن ها اقدام نمود. لذا از امتیازات ویژه ی دانشگاه ادیان و مذاهب همین نکته است که اولا: ما دانشکده ای متمایز از دیگر دانشکده ها، تحت عنوان کلی «شیعه شناسی» داریم. ثانیا: به طور همزمان و هر ساله در سه گرایش کلام؛ تاریخ تشیع و فرق تشیع اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع دکتری و ارشد می نماییم. در این جا باید اشاره شود که پذیرش دانشجوی دکتری در سه گرایش فوق الذکر تنها مختص دانشگاه ادیان است و ثالثا: راه تعریف و ارائه ی گرایش های دیگر تحت عنوان کلی شیعه شناسی برای دانشکده باز است و لذا در فکر راه اندازی گروه ها و گرایش های جدید تحت عنوان کلی «شیعه شناسی» هستیم.
دوم: به روز بودن محتوای دروس، به این معنا که استادان این رشته تلاش می کنند که از آخرین دستاوردهای محققان داخلی و خارجی مطلع باشند و دروس خود را ناظر به آنها ارائه کنند.
سوم: تنوع گرایش ها و تخصص های استادان دانشکده است، به گونه ای دانشجویی که وارد دانشکده می شود با استادانی مواجه می شود که در موضوعات مختلفی کار تخصصی کرده اند و نیز نوع نگاه متفاوتی دارند. این موجب می شود که دانشجو تعمق و غنای فکری بیشتری پیدا کند.
چهارم: دانشکده تا کنون گشاده دستانه از استادان بیرون از دانشکده و بیرون از دانشگاه چه برای تدریس و چه برای راهنمایی و مشاوره استفاده کرده است. روشن است که حضور متخصصان بیرونی رنگهای جدیدی به رنگین کمان تخصصها و گرایشها افزوده است. این گشاده دستی را در همه مراکز دانشگاهی نمی توان یافت.
|
دانشکده ها دانشکده شیعه شناسی |
خدمات فناوری اطلاعات سامانه جامع آموزش |
بیانیه رسالت دانشگاه ادیان و مذاهب، نخستین دانشگاه تخصصی ادیان و مذاهب در ایران، برخاسته از حوزه علمیه، ضمن شناخت ادیان و مذاهب و تعامل و گفت و گو با پیروان آنها با تکیه بر مشترکات، در جهت همبستگی انسانی، تقویت صلح، کاهش آلام بشری، گسترش معنویت و اخلاق و معرفی عالمانه اسلام بر اساس آموزه های اهل بیت علیهم السلام به پژوهش و تربیت نیروی انسانی متخصص اقدام می نماید. |